Barion Pixel
Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Lánybúcsú kitűző

Az esküvő fontos pillanat egy pár, és főleg egy nő életében. Mindenki arra vágyik, hogy a nagy nap tökéletes legyen, és méltón megünnepelhessék egy új egység, egy új család születését. Az esküvői előkészületek rengeteg energiát és időt felemésztenek, ráadásul az ezzel járó stresszt sem könnyű leküzdeni, vagy legalábbis kordában tartani. A stressz elleni harc egyik legjobb eszköze egy vidám, vicces lánybúcsú. A lánybúcsút általában a menyasszony barátai szervezik, pont azért, hogy az esküvőszervezéssel bajlódó leendő feleségnek ezzel ne kelljen foglalkoznia. Sokféle lánybúcsú létezik, hiszen minden ember más. A lánybúcsú kitűző viszont minden lánybúcsún elengedhetetlen kellék! Tény, hogy nem könnyű eligazodni a lánybúcsú kellékek útvesztőjében, de egy biztos: a hagyományos kitűzők mellet a szalagos lánybúcsú kitűző is remek választás. A nálunk kapható kitűzők között mindenki találhat kedvére valót. - Fanti a PARTYBOLT
Rendezés:

A lánybúcsú története

 

Az évek során leánybúcsú az esküvői hagyományok szerves részévé vált, ez tagadhatatlan. A menyasszony személyiségétől függően a buli lehet extravagáns, harsány, vagy éppen családias, csendes. A szervezésben sokat segíthet egy olyan közeli barát, aki jól ismeri a menyasszonyt, így elkerülhetők az esetleges kellemetlen meglepetések. Manapság szinte már nincs is esküvő lánybúcsú nélkül. De vajon régen is így volt ez?

Sok évbe telt, mire a lánybúcsú hagyománya elnyerte a mai formáját. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a nőknek sokáig egyszerűen nem volt lehetőségük megünnepelni független életük utolsó napját. Bármennyire is furcsának tűnik, a lánybúcsúk hagyománya a legénybúcsúk hagyományából fejlődött ki.

Feljegyzések szerint legénybúcsúkat már az 5. században is tartottak. A spártaiak ünnepi lakomát tartotta, hogy megünnepeljék a vőlegényt, és házaséletének kezdetét. Az ünneplés módja az évek során folyamatosan változott, de az ünneplés sokáig kizárólag a férfiak előjoga volt.

Csak az utóbbi pár évtizedben került előtérbe, hogy a nők is megünneplik egyedülálló életük végét, és házaséletük kezdetét. Kezdetben a legénybúcsúk mintájára rendezték ezeket az ünnepségeket, de a 20. század végétől a lánybúcsúk egyre inkább kezdtek eltérni a megszokott formától, és egyre színesebbé és programdúsabbá váltak.

Természetesen kezdetben csak a menyasszony szűk családja és a legközelebbi barátok vettek részt az ünnepségen. Manapság már a tágabb barátai körhöz tartozókat is előszeretettel hívják meg, hogy együtt ünnepeljék meg ezt a jeles eseményt. A lehetőségek tárháza végtelen: a buli helyszíne lehet étterem, múzeum, szálloda, wellness központ, koncert, de akár egy kemping is.

Sok hely szívesen látja a lánybúcsús társaságokat, sőt egyre több szolgáltató kínál kifejezetten lánybúcsús csoportoknak szóló programokat. Akár még az is előfordulhat, hogy nem egyetlen napra, estére korlátozódik az ünneplés, hanem egy egész hétvégét együtt tölthet a társaság. Bárhol is legyen, és bármeddig is tartson a buli, a lánybúcsú kitűző egy lánybúcsúról sem hiányozhat!

Nyitvatartás

Kalocsai party bolt:

Vasárnap | Hétfő: ZÁRVA
Keddtől péntekig:
09:00 - 17:00
Szombaton:
09:00 -12:00

Ebédszünet:12:00 -13:30


Kiskőrösi party bolt:

Vasárnap | Hétfő: ZÁRVA
Keddtől péntekig:
10:00 -17:00
Szombaton:
09:00 -12:00


 

ingyenes szállítás

20000 Ft feletti vásárlás esetén, most mindent

 Ingyen
szállítunk!