Barion Pixel
Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Első szülinapi parti

Első szülinapi dekorációk és ajándékok

A gyermek legelső szülinapja meghatározó fordulópont az egész család életében, melyet igenis meg kell ünnepelni, méghozzá méltó módon! Egy korszak lezárult, a gyermeked életében egy izgalmas, kalandokkal teli időszak kezdődik. Ha gyermeked szülinapi zsúrját szervezed, és már minden készen áll csak az első szülinapi dekoráció hiányzik, a lehető legjobb helyen jársz. Nálunk mindent megtalálsz, ami egy tökéletes első születésnapi zsúrhoz kell. Válogass kedvedre a vidám poharak, színpompás tányérok, mintás szalvéták, asztalterítők, füzérek és függő dekorációk rengetegében. És ne feledd! A gyermekek imádják a léggömböket. Épp ezért az első szülinapi lufi elengedhetetlen kellék csemetéd első szülinapi buliján. Bármelyiket is választod, egy biztos: nincs első születésnap dekoráció nélkül!

- Fanti a PARTYBOLT
Rendezés:
690 Ft
Központi raktárban
690 Ft
Központi raktárban

Miért fontos az első szülinap?

 

Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az első szülinapnak, mondván a gyermek úgysem érti még a születésnap és az ünneplés fogalmát, úgysem fog emlékezni rá. Ez részben igaz is, viszont egy szűk körű családi ünnepség, a jó hangulat, a nevetés és a családtagok közelsége igenis pozitív hatással van a gyermek fizikai és lelki fejlődésére.

Ráadásul az első szülinap nem kizárólag a babáról szól, sokkal inkább az új család első egy évéről, a közösen átélt sikerekről, élményekről, és azok megünnepléséről.

A gyermek első születésnapja tehát a család ünnepe. A finom ételek és a torta mellett azonban érdemes nagy hangsúlyt fektetni az 1 éves szülinapi dekoráció elemeire is, hiszen egy jól megválasztott, színpompás dekoráció rendkívül stimulálóan hathat a gyermek érzékszerveire.

Minden gyerkőc imádja a színes dolgokat, főleg a mintás lufikat. Épp ezért nem véletlen, hogy az utóbbi évek egyik legnépszerűbb szülinapi dekorációs kelléke a számos vagy figurás fólia lufi.

 

Első születésnapi hagyományok a világ körül

 

Gondoltad volna, hogy a születésnapi ünnepség fogalma az egyiptomiakhoz köthető? A egyiptomi kultúrával foglalkozó tudósok szerint a születésnap már időszámításunk előtt 3000 évvel sem volt ismeretlen az emberek számára.

A kutatók az ünnepséget egy fáraó születésnapjával hozták összefüggésbe az írásos emlékek alapján. A hagyományok természetesen sokat változtak az évszázadok során, de a nyugati világ országaiban nagyjából hasonló módon ünneplik a gyermek első születésnapját, és a születésnapokat úgy általában.

Családi összejövetel, finom ételek, vidámság, torta és ajándékozás. Azonban a világ más tájain egészen érdekes születésnapi hagyományokra bukkanhatunk. Kínában például az első, a tizedik, a hatvanadik és a hetvenedik születésnapot tartják fontos mérföldköveknek az életben, és ezek közül az első a legfontosabb.

Úgy vélik, ami ezen a napon történik, hatással lesz a gyermek jövőjére. A születésnapi zsúron hosszú tésztás ételeket szolgálnak fel, ami a hosszú életet szimbolizálja. Indiában a hindu hagyományok szerint a gyermek haját leborotválják az első születésnapján. A hiedelem szerint a haj levágásával a gyermek megtisztul az előző életeiből hozott rossz dolgoktól, és felfrissül a lelke.

Függetlenül attól, hogy hogyan ünnepled gyermeked első születésnapját, ez a fontos fordulópont kiváló lehetőség egy új családi hagyomány megteremtésére.

Nyitvatartás

Kalocsai party bolt:

Vasárnap | Hétfő: ZÁRVA
Keddtől péntekig:
09:00 - 17:00
Szombaton:
09:00 -12:00

Ebédszünet:12:00 -13:30


Kiskőrösi party bolt:

Vasárnap | Hétfő: ZÁRVA
Keddtől péntekig:
10:00 -17:00
Szombaton:
09:00 -12:00


 

ingyenes szállítás

20000 Ft feletti vásárlás esetén, most mindent

 Ingyen
szállítunk!