Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

5+1 Ötlet, hogy mivel készülj anyák napjára

5+1 Ötlet, hogy mivel készülj anyák napjára

Az anyák napján, ahogy azt a neve is mutatja, az édesanyákról emlékezünk meg. Ez egy nemzetközi ünnep, amit világszerte ünnepelnek, bár más-más időpontokban. Magyarországon ez május első vasárnapjára esik.

Mi is szeretjük és tiszteljük az édesanyákat, így összeállítottunk egy cikket, amiben leírunk pár tippet, ami szerintünk illő lehet hozzájuk.

Következzen hát az 5+1 tanács, hogy mivel készülj anyák napjára!

 

1. Vicces főzőkötény

Ha a kedves kis kézzel készült ajándék helyett egy praktikus és egyben vicces meglepetést szeretnénk, akkor egy vicces kötény remek lehetőség. Ezt az ajándékot tényleg inkább teenagereknek ajánljuk, vagy olyan apukáknak, akik szeretnék meglepni párjukat anyák napjára.

 

2. Fényképből hűtőmágnes

Talán a felsoroltak közül a legösszetettebb „do it yourself” ajándékötletünk. Ennek elkészítéséhez apuka segítsége ajánlott, vagy nagyobb gyerekeknek ajánljuk.

Kellenek hozzá kicsi, kinyomtatott képek, vastag karton vagy vékony falapocska, erős ragasztó és persze mágnes. Az elkészítés innentől kezdve nem bonyolult, de figyelmet igényel. A képet a lapra ragasztjuk, egyenletesen, hogy ne legyen se hullámos, se foltos. Ezt követően a mágnest a lap másik oldalára erősítjük, szintén a ragasztó segítségével.

Ha esetleg polaroid hatást szeretnénk elérni, akkor a kép széleit lefesthetjük fehér akrilfestékkel.

 

3. Pöttyös bögre

Ez is egy házilag készíthető ajándék. Persze nem feltétlen a bögre része. Kell hozzá egy fehér bögre (persze színes is lehet, de akkor nem lesz olyan mutatós), valamint körömlakk, amiből mi a vöröset ajánljuk.

A gyerekek a körömlakkal be tudják pöttyözni a bögrét, de akár vonalakat is húzhatnak rá. Vállalkozóbb kedvűek rajzolhatnak is vagy írhatnak is akár.

Egy ilyen bögre garantáltan hasznos, és kis odafigyeléssel tartós ajándék, ami minden kávézás vagy teázás alkalmával az anyuka eszébe juttatja a pillanatot, amikor megkapta.

 

4. Fonalszív

Egy egyszerű, ám mutatós dekor-elem. Nincs is másra szükség hozzá, mint némi karton lapra és vastag, színes fonalra. A kartonból kivágunk egy szív formát, celluxszal vagy ragasztóval rögzítjük hozzá a fonal egyik végét, majd figyelmesen körbetekerjük a formát.

 Érdemes lehet akár 2 formát is kivágni, így közéjük tudjuk ragasztani a fonal végét, valamint valamivel vastagabb alapot kapunk, amivel könnyebb utána dolgozni. Arra figyeljünk, hogy ne húzzuk túl szorosra a fonalat, mert akkor meghajlik az alapunk, de azért legyen elég feszes, hogy ne lógjon. Vigyünk fel több réteget is a fonalból, úgy sokkal mutatósabb, vastagabb végeredményt kapunk, de túlzásba se essünk, mert akkor alaktalan lesz!

Ha még jobban fel akarjuk dobni, lehet kapni színátmenetes fonalat is, így sokkal könnyebben tudunk több színt is belevinni a művünkbe.

 

5. Kézzel készült könyvjelző

Olyan anyukáknak ajánljuk ajándékba természetesen, akik papír alapú könyvet használnak. Talán mondanunk sem kell, hogy mire jó ez az ajándék, a neve magáért beszél.

Különböző formában készíthetjük el ezeket. Lehet a hagyományos hosszúkás, lehet szívet formázó, vagy akár csésze alakú is. A könyvjelzőt dobjuk fel egy rajzzal, ráírt idézettel, jókívánsággal. Akár színes papírt is ragaszthatunk rá, vagy készíthetjük egyből azzal.

Kis kiegészítőket is csinálhatunk hozzájuk, például ha csésze formájút csinálunk, akkor a tea filterről levághatjuk a kis madzagot a végén lévő papírral és beragaszthatjuk a könyvjelzőt alkotó két lap közé.

A gyerekek egyedül is elkészíthetik, de apuka segítsége sem árthat, főleg bonyolultabb formák kivágásánál.

 

+1 Valami humoros apróság

 

Ez már tényleg a pusztán vicces, részben hasznos kategória. Fanti webshopjában számos vicces és kreatív ajándékötlet vár rád, és nem csak anyák napjára.

Érdemes lehet egy pillantást vetni a színes kínálatra, biztosak vagyunk benne, hogy találsz majd valamit, ami elnyeri tetszésed akár erre, akár más ünnepre vagy alkalmora!