Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

5+1 Tanács, amivel még kiemelkedőbb hangulatot varázsolhatsz grill partidhoz

5+1 Tanács, amivel még kiemelkedőbb hangulatot varázsolhatsz grill partidhoz

Itt a jó idő, ideje elővenni a grillt. Ha már grillezés, akkor érdemes meghívni a barátokat is, és közösen csapni egy fergeteges sütögetést. Az ilyen összejövetelek hangulata mindig kiváló, de hidd el nekünk, hogy még jobban lehet fokozni.

Ehhez következzen 5+1 tanácsunk, hogy ne csak jó, hanem felejthetetlen legyen a közös grillezés!

1. Korsó

Egy ilyen összejövetelen az emberek természetesen nem csak esznek, de isznak is. Erre tökéletes lehet pár papír vagy műanyag pohár is. De ha már hagyománya van a közös sütögetésnek, vagy bármilyen közös programnak, miért ne dobnánk fel ezt a részt is!

Számos ötletes korsó áll rendelkezésünkre. Mindenki kap egy hozzá illőt, aztán azt lehet is vinni a soron következő találkozókra is! Ha mindenkinek más fajta van, akkor még attól se kell félni, hogy összekeverjük melyik kinek a pohara.

2. Főzőkötény

Gondoljunk kicsit a szakácsunkra is. Mire minden elkészül a rácson és a konyhában, nem kevés alkalom adódik rá, hogy összekenje magát valamivel. Senki sem szeretné az összejövetelre gondosan kiválasztott ruháját mindenféle foltokkal tarkítani.

Persze, erre biztos magad is egyből arra gondoltál, hogy hát persze, ott a szekrényben a kötény, felveszem és minden meg van oldva. Természetesen megteheted. De ha már ott lesznek a barátok, ismerősök, akkor ezen a téren is alkothatsz nagyot!

Rengeteg féle vicces kötény közül tudsz válogatni, aminek már a látványa is jó kedvet szül!

3. Köret

A köretek is fontos adalékok egy kiegyensúlyozott étkezésnél. Ha már a hús kérdést letudtuk, akkor ezzel is érdemes foglalkozni.

Mindenképp megéri, ha különböző salátákkal készülünk. A salátákhoz változatos önteteket szolgálhatunk fel, a lehetőségek tárháza végtelen.

Ugyanakkor a nagyobb étkű vendégeknek nem lenne elég a saláta. Persze főzhetünk ki rizst, meg süthetünk ki mirelit sült krumplit is, de ha az eddigieket megvalósítottuk, akkor miért adnánk alább? Dobjunk a grillre pár cső kukoricát, süssünk krumplit alufóliába csomagolva a szénen. Legyünk kreatívak, megéri a plusz energia ráfordítást.

4. Pácok

Ahogy az előző pontban is írtuk, érdemes otthon, magunknak pácolni a rácsra valót. Ehhez egy jó tanács: nyugodtan adjunk hozzá valamilyen alkohol tartalmú italt. Itt is fontos a minőség, ezt nem győzzük hangsúlyozni.

Amit hozzá öntünk lehet egyszerűen vörösbor, de ízlés szerint rengeteg minden használható. Ha kedvünk tartja, akár sütés közben is meg lehet kicsit locsolni, vagy be lehet dörzsölni a húst. Íz terén felejthetetlen hatása lesz.

Persze gondolunk a gyerekekre is. Nekik mégsem ajánlanánk olyan húst, ami előtte órákat töltött, a korábbi példát idézve, vörösbor fürdőben. Számukra remek alternatíva lehet ha mondjuk kólában pácolunk. Porhanyósabbá teszi a húsokat és egy enyhe édeskést ízt kölcsönöz nekik.

5. Minőségi alapanyagok

Lehet mondanunk sem kell, de minőségi ételt csak minőségi alapanyagokból készíthetünk. Ne sajnáld hát az időt és energiát, járj utána, hogy milyen terméket honnan tudsz ár-érték arányosan beszerezni.

Tudjuk vonzó lehet bemenni a legközelebbi szupermarketbe és megvenni az első kezed ügyébe kerülő előre pácolt, „grillre való” megjelölésű húsokat. Idő és energia szintjén persze ez a legkedvezőbb, ízre sem feltétlen rosszak. Ezt persze mi is tudjuk, nem is írjuk le őket.

De ha inkább egy hozzáértő hentesnél vásárol az ember, majd rászánja az időt és maga pácolja be a húsokat, összehasonlíthatatlanul jobb lesz a végeredmény. Persze némi gyakorlat kell ehhez, de hát valahol el kell kezdeni, nem?

+1 Pinata

Hazánkban még nem annyira elterjedt, de remek szórakozást jelent, ha megjelenik egy pinata is. A gyerekek garantáltan imádni fogják, de felnőtt fejjel is nagy élmény bekötött szemmel megpróbálni eltalálni egy édességgel töltött figurát, nekünk elhiheted.

Ha bármilyen dekorációt szeretnél még, vagy meglepnéd akár a vendéglátót, akár a vendégeket pár vicces aprósággal, vagy más kreatív módot keresnél, amivel még nagyobb partit csaphatsz, akkor ajánljuk figyelmedbe Fanti webshopját. Garantáltan találsz majd nem egy-két dolgot, ami tetszeni fog.