Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

5 Tanács, hogyan fogj hozzá egy medencés bulihoz gyermeked számára

5 Tanács, hogyan fogj hozzá egy medencés bulihoz gyermeked számára

Nyáron jó időben a gyerekek imádják a vizet. Ennek egy jól ellenőrizhető formája a medence. Ha meg már van medence, miért ne hívjuk át gyermekünk barátait egy medencés parira? Amíg a gyerekek a vízben játszanak, a szülők is beszélgethetnek, akár grillezhetnek is. Mégiscsak nyár van! Viszont egy ilyen összejövetel megszervezése nem biztos, hogy olyan könnyű, mint azt elsőre hinnénk. Ezért szeretnénk most megosztani veletek néhány tanácsot, ami igen jól jöhet majd még.

Most pedig következzék 5 tanács, ami igencsak megkönnyítheti egy medencés buli megszervezését és megtartását.

5. Megfelelő napvédelem

Magától értetődőnek tűnhet, de gyakran mégis elfeledkezünk róla. Amikor nagyban megy a játék a medencében, a gyerekek könnyen leéghetnek. Ezt meg biztosan nem szeretnénk.

A leégést könnyen elkerülhetjük, ha 11 és 15 óra között fokozott óvatossággal engedjük csak a gyerkőcöket a napra.

A leégés mellett a napszúrás kockázata is fennáll. Ennek elkerülésére tartassunk rendszeres időközönként szünetet, amikor az árnyékban foglaljuk le a résztvevőket. Ilyenkor lehet társasozni, vagy bármilyen más játékot játszani, amíg nem a napon teszik.

 

4. Cukros üdítők helyett limonádé

A legtöbb gyerek oda van a mindenféle üdítőkért, mint a kóla, fanta, sprite és hasonlók. Mi mégis inkább azt tanácsoljuk, hogy ezek helyett inkább limonádét, lehetőleg házi limonádét szolgáljunk fel nekik.

A legjobb persze akkor, ha friss citromból tudjuk elkészíteni. A cukros üdítők nem oltják a szomjat igazán és nem is hidratálnak valami jól. A gyerekek hiába isznak sokat, könnyen kitikkadnak, és könnyebben rosszul lehetnek a napon.

A limonádé jól oltja a szomjat, a citrom pedig egészséges. A benne található vitaminok rövid és hosszabb távon is lehetővé teszik az önfeledt játékot. Nem utolsó sorban pedig kifejezetten finom és frissítő tud lenni egy pohár limonádé.

 

3. Szervezett játékok

Kifejezetten jól tud elsülni és a mi dolgunkat is nagyon megkönnyíti, hogy ha szervezett és felnőtt által vezetett játékokat is beviszünk az összejövetelbe. Ezzel el tudjuk kerülni, hogy kis csoportokra essen a társaság és rendelkezésünkre álló idővel is könnyebb gazdálkodni.

Ha elég nagy helyünk van hozzá, nyugodtan lehet fogócska, foci vagy más szaladgálós játék. A legtöbb gyerek imád rohangálni, mozogni, így ezek mindig nyerő ötletek, de figyeljünk oda, hogy nehogy bárki megsérüljön, el ne vadulhasson a játék, és hogy veszekedés se alakuljon ki. Előnye az ilyen játékoknak, hogy sok energiát levezetnek, és ha a gyerekek fáradtabbak, könnyebb kordában tartani őket.

Ha pedig kifutkározták magukat, a medencében még jobban esik a felfrissülés. Arra oda kell figyelni, hogy ne kimelegedve ugorjanak azonnal a vízbe, főleg ha az hűvösebb, mert annak rossz következményei lehetnek, de megfelelő keretek között a két játékforma jól kiegészíti egymást.

 

2. Felfújható játékok

A felfújható játékok nem csak a strandra, de a medence mellé is remek hangulatot teremthetnek. Arra figyeljünk oda, hogy ne nagyon szúrják ki őket, meg persze fel is kell fújnunk az elején. Viszont a gyerekek öröme bőven kárpótol majd minket ezekért a „fáradtságokért”.

Érdemes lehet odafigyelni a tervezett összejövetel nemi összetételére. Ha vegyesen lesznek lányok és fiúk is, akkor érdemes lehet „lányos” és „fiús” felfújható játékkal is készülni.

Még egy jó tanács. Ha netán játékos versengés alakul ki egy-egy játékért, azt ne állítsuk le feltétlenül. Arra figyeljünk oda, hogy ne fajuljon el, de ha kicsit „küzdenek” egy egy felfújt figuráért az a hangzavar ellenére nem vérre megy.

 

1. Étkészlet

 

Igazad van, ha úgy gondolod, hogy ezzel akár kezdhettük volna is az egész listánkat. De hát a bulit nem az evés köré szervezzük, hanem a medencébe.

Amikor a házat megszállja egy tucat vidám, és lelkes gyerek, hogy együtt élvezzék a nyarat és a jó időt, a házigazda gondban lehet, hogy min is szolgálja fel nekik a sütiket, rágcsálnivalót. Ha van is elég tányér, nem biztos, hogy a porcelán tányérokat adnánk a lelkes gyerekhad kezébe. Ilyenkor tökéletes alternatíva a papírtányér.

Az innivalókhoz nem utolsó, ha rendelkezésünkre áll némi papír- vagy műanyag pohár. Nem csak azért, mert azokért kevésbé kár, de a gyerekek meg is jelölhetik maguknak, így később is könnyebben megtalálják majd.

Van még pár kiegészítő, például szalvéta, party terítő, vagy éppenséggel szívószál, amik a gyerekek számára fel tudják dobni, a szülők számára pedig meg tudják könnyíteni az összejövetelt.

 

 

Ha már úgy érzed, hogy készen állsz, hát igazad is van. Biztosan fantasztikus bulit szervezel majd, amire nagyon sokáig emlékezni fog minden résztvevő. További ötletes dekorációkkal és ötletekkel is segítségedre lehet még Fanti webshopja.