Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

3+1 Ötlet, amivel meglepheted a nagypapát születésnapján

3+1 Ötlet, amivel meglepheted a nagypapát születésnapján

Mindannyian tudjuk, hogy a nagyszülőknek nem könnyű ajándékot vásárolni. Amire szükségük van általában megveszik maguknak, vagy csak nem mondják. Ettől függetlenül nagyon szeretjük őket, és szeretnénk őket meglepni. Lehet ez egy kis apróság, vagy egy sok energiát igénylő ajándék, abban biztosak lehetünk, hogy örülni fognak neki.

Most megosztunk veletek 3+1 ötletet, ami jó ajándék lehet a nagypapák számára.

 

1. „Retro” újság

Ez az ajándék kreativitást és nem kevés ráfordított időt igényel, de megéri elkészíteni. Amire ez alatt igazából gondolunk, az egy újonnan összeszerkesztett újság, az ünnepelt születésének évéből.

Az internet segítségével könnyen megtalálunk rengeteg hírt az adott évből, mind magyar, mind nemzetközi viszonylatban. Ezeket a régimódi „széthajtogatós” újság méretében és formájában szerkesszük össze. A hatás fokozása érdekében antikolt papírt is használhatunk. Az összegyűrést és esetlegesen a lap szélének megégetését nem ajánljuk, az elrpntja az összhatást.

Jó lehetőség lehet ennél az ajándéknál az ünnepelt születését megemlíteni az előlapon, mint fő hírt. Utána rendezhetjük időrendi és fontossági sorrendbe is a híreket, ez tőlünk függ. Meg lehet próbálni csak az adott hónap vagy hét eseményit is összegyűjteni. Ellenben sokkal jobb (és egyszerűbb is), ha az egész évet nézzük.

Ha még ez se lenne elég számunkra, mert kevésnek éreznénk, akkor sem kell aggódni. Főleg antik tárgyakat áruló üzletekben, vagy bolhapiacokon találkozhatunk régi újságtartó állványokkal.  Ha egy ilyennel együtt adjuk át az újságunkat, az garantáltan a lakás fő díszévé válik.

 

2. Családi fotó

Idős korban az embernek a család a támasza, az ő szeretetük rengeteget számít. Ezt nagyon jól ki tudjuk mutatni, ha tudunk készíteni vagy esetleg készíttetni egy minőségi képet a családról. Minél több családtag van rajta, annál jobb.

Ezt a képet érdemes lehet utána be is keretezni, valamilyen szép és mutatós kerettel. Itt se javasoljuk, hogy a legolcsóbb műanyag keretet vegyük meg hozzá. Figyeljünk arra, hogy milyen típusú keret illene a lakásba ahova szánjuk. A fa keretek általában jó választást jelentenek, és ár-érték arányban is jók.

Még egy tanácsot szeretnénk elmondani a képek kapcsán. Idős korban romlik az emberek többségének a látása. Ezt is tartsuk szem előtt, főleg az olyan képek esetében, amin sokan szerepelnek. Érdemes lehet nagyobb méretben elkészíteni a képet, így könnyebben kivehetővé téve rajta az arcokat.

 

3. Egy üveg minőségi ital

Az általánosság kedvéért italt írtunk, de ez emberenként változhat. Mi azt tapasztaltuk az évek során, hogy a bor az az ital, amit a legtöbb idős ember örömmel kortyolgat el. Mindenkinek más az ízlése, így azt nektek kell tudni, hogy fehér- vagy vörösbor párti, akinek az ajándékot vesszük. Általában a száraz és félszáraz bort szereti az idősebb korosztály, de persze ez is egyénfüggő.

Viszont ne ragadjunk le feltétlen a boroknál. Nemhiába szerepel ital az alcímünkben is. Ha nem sajnálunk kicsit mélyebben is a zsebünkbe nyúlni (persze nem feltétlen több tízezer forintban gondolkodva), akkor akár whisky, konyak vagy más ital is tökéletes ajándék. Egyet tartsunk szem előtt, hogy egy különleges személynek vesszük, így ne a legolcsóbb termékek közül válogassunk.

Elsősorban borból lehet kapni előre feliratozott vagy évszámmal ellátott üveget is. Ez is szép és mutatós ajándék lehet. Arra azonban gondolni kell, amikor ilyet veszünk, hogy sajnos ilyen palackba nem a legminőségibb italok kerülnek. Persze van kivétel, de ha ilyet adunk az inkább dekorációnak jó, mint fogyasztásra.

 

+1. Humoros apróság

Az eddig felsoroltak mind komoly ajándékok. Sok idős ember viszont ugyan úgy szereti a humort és legalább annyira értékeli, mint bárki más, ha nem jobban. Legyen szó kerek hatvanadik, hetvenedik, nyolcvanadik vagy bármilyen más születésnapról, Fanti webshopjában rengeteg ötletes ajándékot és dekorelemet találhatunk.

Mindenképp érdemes lehet egy pillantást vetni az oldalra, hisz nem csak a nagypapák számára tartalmaz vicces és kreatív tartalmat, hanem az egészen kicsiktől kezdve mindenkinek.

 

Ha más témában is ötlethiányban találjuk magunkat, akkor Fanti blogját is ajánljuk, ahogy egyre bűvölő körben osztunk meg veletek ehhez hasonló cikkeket.