Ezen a weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

3+1 Ötlet, amivel meglepheted a nagymamát születésnapján

3+1 Ötlet, amivel meglepheted a nagymamát születésnapján

Szeretjük a nagyszüleinket és mindenki számára kiemelten különleges helyen állnak a nagymamák. Mindig törődnek a gyerekekkel, unokákkal, dédunokákkal. Sose hagyják, hogy üres gyomorral távozzunk egy látogatásból, és számukra mindig mi leszünk a legszebbek és legokosabbak. Ezt mindenképp meg szeretnénk hálálni, főleg a születésnapjukon. Azonban sosincs könnyű dolgunk, hogy mivel is lepjük meg őket.

Most megosztunk veletek 3+1 ötletet, ami jó ajándék lehet a nagymamák számára.

 

1. Fotóalbum

Ezt természetesen el is készíttethetjük, de mi mégis inkább azt javasoljuk, hogy mi magunk szánjuk rá az időt. Fotóalbumokat lehet kapni, amit utána ki is tudunk díszíteni. Képeket mi is kinyomtathatjuk, de akkor is javasoljuk fotópapír használatát, de a minőség érdekében szaküzletben is előhívathatjuk.

Tegyünk bele régi képeket is, az ünnepelt gyerekéről/gyerekeiről, de újakat is. Az unokákat és persze a dédunokákat se hagyjuk ki, ha vannak. Különböző módokon rendezhetjük benne a képeket, ez mind tőlünk függ. Ha több család is van, akkor lehet családonként, vagy időrendben. Ezeket ötvözhetjük is és még rengeteg féle módot találhatunk ki hozzá.

Ajánljuk, hogy a képek alá írjuk oda a rajta szereplő ember nevét, illetve ha tudjuk akkor a dátumot is. Ez segít majd évek múlva is visszaemlékezni a szép emlékekre.

 

2. Könyv

Nyugdíjas korban már több ideje jut az embernek olvasni. Érdemes lehet tehát egy érdekes könyvben gondolkodni, vagy esetleg az ajándékozott érdeklődési körével, hobbijával foglalkozó irományban.

A szakácskönyveket nem javasoljuk, mert idős korra mindenhol akad már pár darab, de azok is inkább csak porosodnak. Sok sok év tapasztalattal a főzés terén már nincs szükségük új receptekre, a saját eszköztárukban is sok finomnál finomabb bevált recept szerepel.

Hobbival kapcsolatos könyvek például lehetnek kertészkedéssel kapcsolatosak, vagy kötéssel, ha kicsit közhelyesnek is hangzik. Találkozások alkalmával beszélgetések közben könnyen megtudhatjuk, hogy mit szeretnek csinálni, és hála a könyvesboltok bőséges választékának, biztosan találunk hozzá szakirodalmat.

 

3. Nagy csokor virág

A nagymamák, mint a legtöbb nő, általában szeretik a virágokat. Ha viszünk nekik pár szálat, biztos örülni fognak neki, ki is teszik egyből az ablakba vagy az asztalra. Azt írtuk, hogy nagy csokor, persze ez nem kötelező. Azonban a legtöbb virágboltban össze tudnak állítani 5-7 szál virágból gyönyörű és tartós csokrokat.

A virágoknak persze jelentésük van. Mind a fajta, mind a színek terén, erre azonban mi mist nem szeretnénk kitérni. Ahogy a legtöbb ember, úgy valószínűleg ők sem a szakértői a témának. Az interneten és a virágboltokban is könnyen és gyorsan kaphatunk tájékoztatást erről, de sokkal fontosabb, hogy mi is szépnek tartsuk a csokrot és még inkább, hogy szívből, szeretettel adjuk.

Fentebb említettük, hogy 5-7 szál már komoly és gyönyörű csokor lehet. Szeretnénk megjegyezni, hogy a legtöbb vágott szálas virágot páratlan számban illik adni. Az olyanok esetében, ahol egy szálon sok virág van is érdemes betartani a páratlan szabályt, a virágok számától függetlenül.

 

+1. Humoros apróság

Az eddig felsoroltak mind komoly ajándékok. Sok idős ember viszont ugyan úgy szereti a humort és legalább annyira értékeli, mint bárki más, ha nem jobban. Legyen szó kerek hatvanadik, hetvenedik, nyolcvanadik vagy bármilyen más születésnapról, Fanti webshopjában rengeteg ötletes ajándékot és dekorelemet találhatunk.

Mindenképp érdemes lehet egy pillantást vetni az oldalra, hisz nem csak a nagypapák számára tartalmaz vicces és kreatív tartalmat, hanem az egészen kicsiktől kezdve mindenkinek.

 

Ha más témában is ötlethiányban találjuk magunkat, akkor Fanti blogját is ajánljuk, ahogy egyre bűvölő körben osztunk meg veletek ehhez hasonló cikkeket.